Izborna pravila za izbore za GO SDP-a Grada Zagreba i županijskih organizacija stranke

Aktualno, Najave, Press 8. svibnja 2018

Izborna pravila za izbore za GO SDP-a Grada Zagreba i županijskih organizacija stranke – – jednaki uvjeti za sve kandidate

Glavni odbor SDP-a jučer je na višesatnoj sjednici prihvatio izborna pravila za izbore za Gradsku organizaciju  SDP-a Grada Zagreba i županijskih organizacija stranke.

Nova pravila logičan su i dosljedan slijed daljnjeg jačanja unutarstranačke demokracije i mehanizama koji će svim kandidatkinjama i kandidatima osigurati jednake šanse i uvjete  u svim fazama izbornog procesa i  u cilju slobodnih i poštenih unutarstranačkih izbora.

U SDP-u svaki član može izabrati rukovodstvo na županijskoj razini za sve funkcije. Demokratičnost, pluralizam mišljenja, aktivno djelovanje, kao i spremnost na promjene, osnova su SDP-a u budućnosti.

S tim u vezi, Glavni odbor je na sjednici donio odluku da kandidat stranke na izborima za GO SDP-a Grada Zagreba i županijskih organizacija, može biti osoba koja je član SDP-a postala zaključno do nedjelje, 6. svibnja 2018. godine.

Glavni odbor je odlučio i da se svim članovima pošalju obavijesti o eventualnom dugovanju i plaćanju članarine kako bi do 15. svibnja podmirili zaostale obaveze.

Svi kandidati će pod jednakim uvjetima imati pristup popisu birača s pravom glasa.

Podsjećamo, SDP je ranije usvojio novi Statut stranke kojim se uvelo načelo jedan član – jedan glas za sve funkcije u stranci jer mnogi u SDP-u u budućnosti trebaju dobiti priliku da daju svoj doprinos stranci, uveden je mehanizam predizbora te 50 posto žena na izbornim listama, radikalni iskorak kojim mijenjamo tijek hrvatske politike.